Cine va îndeplini atribuțiile șefului interimar al INSP suspendat din funcție pe durata anchetei de serviciu, după ce a accidentat un pieton

Autor: , in Actualitate / Social / 4 octombrie, 2020, 11:37 Etichete: ,

Adjuncții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) Alexei Grosu și Gheorghe Guzun sunt cei care vor îndeplini atribuțiile șefului interimar al instituției, Iurii Dementiev, după ce ultimul a fost supendat din funcție pe durata anchetei de serviciu în urma unui accident rutier în care acesta a fost implicat vineri, 2 actombrie.

Ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Silvia Vetcu, a declarat pentru Cotidianul.md că în contextul în care accidentul s-a produs vineri seara, un ordin privind numirea persoanei care va prelua atribuțiile șefului INSP nu a fost emis, precizând că ambii adjunți și instituției sunt responsabili. Fapt confirmat și de Alina Zbancă, consiliera ministrului de Interne. Este vorba despre Alexei Grosu și Gheorghe Guzun.

Vezi și: Șeful interimar al INSP, Iurii Dementiev, a accidentat un pieton. Ce măsuri a luat IGP

Amintim că vineri, 2 octombrie, în jurul orei 23:30, șeful interimar al INSP, deplasându-se la un accident rutier produs în capitală, a tamponat un pieton care traversa strada neregulamentar. IGP a inițiat o anchetă de serviciu, iar Iurii Dementiev a fost suspendat din funcție pe perioada desfășurării acesteea.

Iurii Dementiev a fost numit șef interimar la INSP prin ordinul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta activează în poliție din anul 2013. În perioada anilor 1993 – 1998 a fost cursant al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, iar în perioada 1998 – 2013 a deținut mai multe funcții în Departamentul Trupelor de Carabinieri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X