CSM va examina în şedinţa din 6 octombrie demersul lui Stoianoglo cu privire la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupţie şi a celor conexe”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 4 octombrie, 2020, 18:11 Etichete: ,

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor examina în şedinţa de marți, 6 octombrie, demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe.

De menționat că recent, Procuratura Generală a sesizat CSM și Ministerul Justiției privind instituirea completelor de judecători specializați în examinarea dosarelor vizând „furtul miliardului” și a celor conexe. Potrivit unui comunicat emis de PG, în soluționarea dosarelor privind jaful bancar urmează a fi implicați cei mai bine instruiți ofițeri de urmărire penală, procurori și judecători.

Vezi și: Cei mai bine instruiți ofițeri de urmărire penală, procurori și judecători, implicați în investigarea „furtului miliardului”. Stoianoglo a sesizat CSM și Ministerul Justiției

Inițiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei municipiului Chişinău, sediile Ciocana și Buiucani, şi Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea judecătorilor specializați în soluționarea acestor categorii de dosare.

Potrivit procurorului general, implementarea respectivului proiect este pentru a accelera procedurile de examinare judecătorească a acestor categorii de dosare care trenează pe rolul instanțelor de mai bine de 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X