(DOC) CSJ a respins recursul în anulare în dosarul medicului din Bălţi condamnat de violarea a 16 paciente

Autor: , in Actualitate / Justiție / 4 octombrie, 2020, 16:04 Etichete: ,

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins ca inadmisibil recursul în anulare depus de avocata fostului medic de la Internatul Pshihoneurologic din Bălți Stanislav Florea, condamnat la 15 ani de închisoare, fiind găsit vinovat că a violat 16 paciente, scrie Ziarul de Gradă.

Sursa citată a publicat hotărârea emisă de magistrații CSJ care au ajuns la concluzia că „în speţa examinată se impune ca soluţie inadmisibilitatea recursului în anulare declarat, pe motiv că este vădit neîntemeiat”.

„Colegiul consideră că instanţele de apel şi recurs prin hotărârile adoptate întemeiat au constatat existenţa faptelor şi au prezentat împrejurările de loc, de timp, de mod, de mijloace, scopul în care a fost săvârşită fapta, au făcut o analiză a probelor din care rezultă vinovăţia condamnatului, analizând inclusiv apărările formulate cu privire la nevinovăţia sa în săvârşirea infracţiunii incriminate, generând concluzia că a verificat dacă împrejurările reţinute de instanţa de fond reprezintă adevărul material, complet şi cert. În consecinţă, Colegiul penal nu constată prezenţa erorilor de drept ce ar genera casarea hotărârii atacate, sub aspectele invocate, acestea fiind declarative şi vădit neîntemeiate, iar decizia instanţei de recurs ordinar din 19 noiembrie 2019 fiind întemeiată, motivată şi legală, or, în speță nu fost identificată prezența viciului fundamental, care ar impune soluția casării hotărârii irevocabile”, se spune în decizia CSJ, care a fost pronunțată integral la 3 septembrie 2020.

În noiembrie 2019, Stanislav Florea a fost condamnat la 15 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Decizia a fost luată după ce Curtea Suprema de Justiție a respins recursurile avocaților acestuia menținând sentința Curții de Apel Bălți, care l-a condamnat la 15 ani de închisoare, arestându-l în sala de ședință.

Cazul a fost făcut public în februarie 2013, când o pacientă și-a anunțat rudele că a fost violată de către medicul care o tratează. Ulterior, în timpul investigațiilor, au fost identificate și alte femei care au susținut că au fost violate și bătute, 16 la număr. Prima instanță l-a condamnat pe Stanislav Florea la 13 ani de închisoare, în octombrie 2016.

Florea a fost condamnat abia după 3 ani de la inițierea procesului. El a activat la instituția respectivă timp de 27 de ani, dar a demisionat, după ce a fost inițiată cauza penală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X