O femeie ar fi căzut în gol de la etajul 7 al Institutului Oncologic. Versiunea preliminară-suicid. A fost deschisă o anchetă internă

Autor: , in Actualitate / Social / 4 octombrie, 2020, 15:09 Etichete: ,

O femeie, în vârstă de 59 de ani, ar fi căzut în gol de la etajul 7 al Institutului Oncologic din Chișinău. Tragedia s-a produs în seara zilei de ieri, 3 octombrie, în jurul orei 18:00. Instituția medicală a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, că demarat o anchetă internă în acest caz și a oferit primele rezultate.

Potrivit ofițerei de presă a poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, versiunea preliminară este că femeia a încercat să-și pună capăt zilelor.

La o zi de la tragedie, Institutul Oncologic anunță că se desfășoară o anchetă internă pe cazul de suicid, în următoarea componență:

Larisa Catrinici (director), Corneliu Prepelița (vicedirector medical), Aliona Grecu (vicedirector nursing), Aliona Golub (șef secție hematologia oncologică nr.2), medicii de gardă ieri, 3 octombrie, Victor Șchiopu și Victor Tomacinschii, medicul Terapie Intensivă Mihail Sinicliu, asistenta medicală de gardă în secția Hematologie 2, Natalia Gavrilița, și infirmiera îngrijitoare Zinaida Lușmanscaea.

Astfel, ancheta preventivă a constatat că pacienta se afla la evidență în Institutul Oncologic din anul 2019 cu maladia pe profilul hematologia oncologică. În iunie 2019, femeia fusese spitalizată și a urmat un curs de tratament. Cu o zi înaintea suicidului, victima a fost spitalizată din nou, fiind singură în salon.

În ziua de vineri, 2 cotombrie, au fost efectuate investigațiile clinice de laborator, biochimia, examinarea imagistică prin Radiografia cutiei toracice. Starea generală a fost estimată gravă pe maladie de bază, a fost elaborată tactica de conduită medicală. În aceiași zi a fost aplicat tratament intervențional și medicamentos.

„Starea sănătății se menținea grav stabilă. Pacienta a comunicat cu personalul medical fără să manifeste semne de nesatisfacție și nu au fost înregistrate oarecare suspecții privind tentativa de suicid. Ultimul contact cu angajații Institutului a fost la 17.30, pacientei s-a oferit cina. Pacienta discuta la telefon. La 17.40 a fost constatat deces violent al pacientei, ca urmare a căderii de la înălțimea etajului 7”, precizează Institutul Oncologic.

Cazul a fost preluat de organele de anchetă și Medicina Legală.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X