(VIDEO) Octavian Țîcu declară că va depune un demers la CEC pentru a fi înscris în cursa prezidențială: „Vom scoate oamenii în stradă”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 4 octombrie, 2020, 13:11 Etichete: , ,

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezindențiale, Octavian Țîcu, a declarat că va emite un demers către Comisia Electorală Centrală (CEC) solicitând înregistrarea sa în cursa electorală. În caz contrar, politicianul a precizat că va organiza proteste.

Octavian Țîcu susține că din 20 000 de mii de semnături colectate de la susținători, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru erori de buletin sau a fost indicat domiciliul greșit.

Citește și: Octavian Țîcu anunță că a fost eliminat din cursa prezidențială. Liderul PUN acuză regimul Dodon

„Timp de 3 săptămâni am fost în campanie de colectare de semnături. Pentru a fi cu acte în regulă, nouă nu ne-a ajuns 755 de semnături, asta în condițiile în care 5 mii au fost aruncate la gunoi. Dacă CEC-ul tăcea, filosof rămânea. Ei au spus că noi nu ne-am dus să vedem erorile, dar noi de marți suntem în contact permanent cu CEC. Miercuri am văzut că situația e alarmantă și joi ne-am dus la CEC. Am înțeles că suntem trași pe sfoară. Ne-am dus vineri și am luat această notă informativă, și ne-am pus mâinile în cap. Și după ce am făcut ieri declarația că sunt scos din cursă au început deja miorlăielile, hai poate veniți, să vedem, să verificăm”, a declarat Țîcu în cadrul unei transmisiuni live.

În aceste condiții, PUN va depune un demers la CEC prin care va cere înregistrarea sa în cursa electorală, în caz contrar, Țîcu a declarat că va scoate oamenii în stradă „pentru a ne cere drepturile”.

„Vom lua toții șefii echipelor de colectare de semnături și vom merge luni la CEC pentru a le arăta greșelile sistemice. Vom înainta un demers și vom solicita CEC-ului să ne înregistreze. Neînregistrarea noastră înseamnă automat că există o comandă a Moscovei și a lui Dodon ca unioniștii să fie excluși din cursa electorală”, a mai adăugat candidatul PUN.

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a anunțat ieri, 3 octombrie, pe o rețea de socializare că a fost eliminat din cursa prezidențială de Comisia Electorală Centrală, din cauza regimului Dodon. Pe de altă parte, contactat de Cotidianul.md, șeful CEC, Dorin Cimil, a declarat că instituția încă nu a examinat cererea de înregistrare la scrutinul prezidențial a lui Țîcu. Acest lucru se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare.

Până acum, CEC a admis în cursă şase concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu. Totodată, CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu în cursa electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X