Administrația orașului Rezina refuză să deschidă secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 5 octombrie, 2020, 11:08 Etichete: , , , ,

Consiliul orășenesc Rezina s-a opus deschiderii pe teritoriul orașului a trei secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020. Conform deciziei Consiliului din data de 2 octombrie 2020, 12 din 13 aleși locali au votat pentru refuz.

Potrivit documentului, majoritatea aleșilor locali din Rezina au refuzat să înainteze candidaturi pentru birourile electorale ale celor patru secţii de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană, dar şi să ofere pentru amplasarea acestora încăperile din proprietare publica a orașului – decizie votată de 12 consilieri din 13 prezenți in sală.

Totuși, din cele patru secții, prevăzute de Comisia Electorală Centrală pentru a fi puse la dispoziția alegătorilor, va fi deschisă doar una.

„În rezultatul evaluării sediilor publice pentru amplasarea secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, s-a constatat că administrația publică locală va fi în imposibilitatea de a respecta măsurile impuse în instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale, în condițiile situației pandemice cu infecția COVID-19 aprobată prin hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), și anume accesul fluidizat al alegătorilor în secția de votare în vederea neadmiterii formării aglomerării atât în incinta, cât și în adiacentul secției de votare”, se arată în decizia Consiliului orășenesc. 

Victor Cibotari

Amintim că CEC a constituit 42 de secții de votare pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Tighina și unele localități ale raionului Căușeni.

Citește și: Autoritățile separatiste de la Tiraspol deschid așa-numita graniță în ziua alegerilor prezidențiale.

De menționat că în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, pentru alegătorii din stânga Nistrului au fost deschide 30 de secții de votare, iar la scrutinul parlamentar din 2019  – 25 de secții de votare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X