Dorin Chirtoacă, înregistrat în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 5 octombrie, 2020, 19:41 Etichete: , , ,

Candidatul Mișcării politice UNIREA, Dorin Chirtoacă, a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de concurent electoral la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de luni, 5 octombrie. 

Potrivit raportorului Andrei Volentir, grupul de inițiativă a lui Dorin Chirtoacă a prezentat la CEC spre verificare 907 de liste cu 23.930 de semnături ale susținătorilor candidatului Mișcării UNIREA, colectate din 28 de unității teritorial-administrative.

În urma verificării autenticității datelor din cele 904 liste, 598 dintre acestea au fost declarate nule și neavenite. Prin urmare, din totalul de semnături procesate, valabile au fost declarate  17.253 de semnături. Astfel, candidatul a întrunit cerințele legale pentru a fi înregistrat în cursa electorală, a menționat raportorul.

De menționat că tot luni, 5 octombrie, CEC l-a înregistrat și pe Octavian Țîcu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Amintim că Dorin Chirtoacă, candidatul înaintat de Blocul Electoral UNIREA la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, a declarat anterior că CEC era cât pe ce să nu-l înregistreze în cursa prezidenţială, însă s-a demonstrat că instituția a greşit. Mai exact, din cele peste 20 de mii de semnături prezentate, potrivit candidatului, peste trei mii au fost atribuite la alte categorii decât ar fi trebuit, baza de date din sistem nu a răspuns uniform la datele cu privire la reşedinţă, dar şi au fost identificate persoane decedate semnatare, chiar dacă în realitate erau persoane vii.

Până astăzi, 5 octombrie, CEC a admis în cursa electorală alți şapte concurenţi electorali: Octavian Țîcu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X