Ex-ministră a Sănătății: „Gata. Locuri în spitale nu mai sunt”. Dumbrăveanu anunță că Ministerul caută 300 de paturi suplimentare

Autor: , in COVID-19 / Social / 5 octombrie, 2020, 15:09 Etichete: , ,

Nu mai sunt locuri în spitalelele din municipiul Chișinău pentru a interna pacienții care prezintă forme grave ale infecției cu noul coronavirus. Cel puțin aceasta declară fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Ala Nemerenco. Reprezentanții MSMPS nu ne-au confirmat această informație, însă au precizat că instituțiile medicale municipale sunt mai aglomerate decât cele raionale, iar în acest sens numărul paturilor este suplimentat periodic.

„Nu mai contează vârsta, comorbiditățile, nimic. Acasă. Selecție naturală în Moldova, la care s-a ajuns datorită autorităților. Îmi închipui situația medicilor care trebuie să ia aceste decizii – cine în spital, cine acasă. Nu mă refer la cazurile ușoare. Mă refer la cele care trebuie tratate doar în spital”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

De menționat că șefa Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că instituția pe care o conduce este în proces de evaluare și identificare a 300 de paturi suplimentare în instituțiile medico-sanitare municipale.

„Numărul paturilor în spitale este unul flexibil, care se schimbă de la oră la oră sau de la zi la zi, în funție de numărul de internări și externări. Este adevărat că instituțiile medicale municipale sunt mai aglomerate decât cele raionale, iată de ce numărul paturilor este suplimentat periodic”, a declarat consiliera în comunicare la Ministerul Sănătății, Cristina Stratulat, pentru Cotidianul.md.

Actualmente, în spitalele din Capitală sunt internați 786 de pacienți, dintre care 714 au fost confirmați cu COVID-19, iar 72 sunt suspecți. Datele înregistrate la data de 4 octombrie au fost anunțate în cadrul ședinței operative a Primăriei de luni, 5 octombrie, de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi.

Vezi și: „Situația rămâne alarmantă, iar pronosticurile nu sunt favorabile”. APL examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri pentru pacienții cu COVID-19

În prezent, autoritățile publice locale (APL) Chișinău examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri în instituțiile spitalicești, pentru a face față fluxului majorat de îmbolnăviri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X