Fostul avocat al lui Vlad Filat a dezvăluit ce onorariu are: „Este absolut normal, în comparație cu studiile pe care le am”

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 octombrie, 2020, 22:48 Etichete: , , ,

Avocatul Igor Popa, cel care l-a apărat pe fostul premier Vlad Filat în primii trei ani de detenție, este remunerat cu 300 de euro pe oră pentru serviciile pe care le prestează. Dezvăluirea a fost făcută luni, la emisiunea „Cutia Neagră”, de la postul de televiziune TV8. 

„Onorariul meu este de aproximativ de 300 de euro pe oră, care este absolut normal în comparație cu studiile pe care le am”, a declarat Igor Popa, subliniind că a învățat până la vârsta de 40 de ani.

„Depinde de riscul, de complexitatea cazului, de echipa care este implicată. Nu uitați că am aparat un client care a fost implicat într-un scandal enorm, de corupție în Republica Moldova”, a continuat avocatul.

În context, avocatul a ținut să menționeze că din suma încasată de la clienți, „aproximativ 50% se duc impozite la statul german și la statul moldovean. Din 13 milioane de lei, aproximativ 600 de mii de euro, (n. red. pretinsa datoria pe care o are Vlad Filat) împarte la jumătate și avem 300 de mii de euro. Din aceștia, 70% sunt plata avocaților, inclusiv avocați străini, cheltuieli pentru chirie, operaționale și de aici 30% din acești bani, care sunt pentru doi ani de muncă, este mult mai puțin decât am fi câștigat noi de la alte corporații”.

Amintim că fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a făcut la mijlocul lunii septembrie mai multe declarații scandaloase despre ex-premierul Filat. Acesta a spus că fostul său client ține legătura și vorbește la telefon cu Vlad Plahotniuc până în ziua de astăzi, iar în perioada în care a stat în penitenciarul nr. 13, ar fi stat ca într-un hotel, iar fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, se îngrijea ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de Crăciun în schimbul tăcerii.

Declarațiile avocatului despre Vlad Filat, au provocat un val de indignare în rândul colegilor de breaslă. Mai mulți avocați și-au manifestat indignarea și au criticat dur prestația acestuia la un post de televiziune, făcând referire la Codul Deontologic al avocatului.

La rândul său, Vlad Filat a răspuns la acuzațiile fostului său avocat, iar mai târziu, apărătorul a fost citat la Procuratură pentru a prezenta dovezi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X