(VIDEO) CEC a înregistrat ultimii concurenți electorali în cursa pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 1 noiembrie

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 5 octombrie, 2020, 18:10

Luni, 5 noiembrie 2020, a avut loc ședința Comisiei Electorale Centrale (CEC). Pe ordinea de zi au fost analizate patru subiecte, printre care cererile lui Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă de înregistrare în calitate de concurenți electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. 

Prin urmare, în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, s-au înscris opt concurenți: Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu.

(19:15) Candidatul Blocul electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă, a fost înregistrat de CEC în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale.

(18:25) Membrii CEC examinează subiectul privind cererea de înregistrare a lui Dorin Chirtoacă în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

(18:22) Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a fost înregistrat de CEC în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova.

(18:05) Membrii CEC examinează subiectul Cu privire la cererea de înregistrare a lui Octavian Țîcu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”.

Urmăriți Live pe Cotidianul:

Iată ordinea de zi a ședinței CEC:

1. Cu privire la cererea de înregistrare a lui Octavian Țîcu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, a simbolului electoral și de confirmare a reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul).

2. Cu privire la cererea de înregistrare a lui Dorin Chirtoacă în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Blocul electoral UNIREA și a simbolului electoral.

3. Cu privire la aprobarea suplimentării statului de personal al aparatului Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 constituit pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020

4. Cu privire la acreditarea observatorilor internaționali din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X