Octavian Țîcu, înregistrat de CEC în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 5 octombrie, 2020, 18:46 Etichete: ,

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale de luni, 5 octombrie. 

Potrivit membrului CEC, Sergiu Gurduza, Comisia a recepționat spre verificare 793 de liste de subscripție cu semnături în susținerea candidatului desemnat de PUN la funcția de președinte al Republicii Moldova. În urma verificării autenticității datelor, din cele 793 de liste de subscripție, peste 3.400 de semnături au fost declarate nule și neavenite.

Astfel, din totalul de semnături procesate, 16.193 se consideră valabile și întrunesc cerințele legale de înregistrare a candidatului, a menționat Sergiu Gurduza.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute Octavian Țîcu a anunțat pe o rețea de socializare că a fost eliminat din cursa prezidențială de Comisia Electorală Centrală. El acuza că în spatele deciziei ar sta „regimul Dodon”.

Astăzi însă, acesta a anunțat că „s-a făcut dreptate” și ar urma să fie admis în alegeri.

Oficial, vineri, 2 octombrie, a început campania electorală pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Până sâmbătă, 3 octombrie, CEC a admis în cursă alți şase concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X