Precizările Biroului de Reintegrare privind cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană ce vor participa la scrutinul prezidențial

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 5 octombrie, 2020, 18:00 Etichete: ,

Cei peste 247 de mii de alegători domiciliați în localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni își vor putea exercita dreptul la vot, precizează Biroul Politici de Reintegrare, după ce săptămâna trecută autoritățile separatiste de la Tiraspol au anunțat că deschid așa-numita graniță în ziua alegerilor prezidențiale.

Biroul Politici de Reintegrare a informat că în 22 de localități din Zona de Securitate, precum și în municipiile Chișinău și Bălți, vor fi deschise 42 de secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană ce dețin acte de identitate ale Republicii Moldova și au drept de vot.

Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în localitățile Rezina, Sănătăuca și Varnița, câte patru, în 11 localități vor fi deschise câte două secții de votare, și în 8 localități – câte una.

Citește și: Autoritățile separatiste de la Tiraspol deschid așa-numita graniță în ziua alegerilor prezidențiale

„Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a solicitat asigurarea liberei circulații a cetățenilor din regiunea transnistreană și din Zona de Securitate, făcând apel către copreședinții Comisiei, reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE pentru a contribui la evitarea restricțiilor și incidentelor, în special pentru alegerile din 1 noiembrie curent.

În cadrul discuțiilor purtate în cadrul CUC pentru situații neordinare, s-a propus antrenarea organelor de drept în interacțiune cu observatorii militari, dar și cu reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE în Comisia Unificată de Control”, se menționează într-un comunicat al BPR.

Delegația moldovenească în Comisia Unificată de Control poate fi contactată pentru incidentele sau eventualele provocări în Zona de Securitate prin intermediul Contingentului Forțelor de Menținere a Păcii din partea Republicii Moldova la tel.: 079771466, 24h/24h.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X