„Situația rămâne alarmantă, iar pronosticurile nu sunt favorabile”. APL examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri pentru pacienții cu COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 5 octombrie, 2020, 14:28

În spitalele municipale sunt internați 786 pacienți, dintre care 714 au fost confirmați cu COVID-19, iar 72 fiind suspecți. Datele înregistrate la data de 4 octombrie au fost anunțate în cadrul ședinței operative a Primăriei de luni, 5 octombrie, de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, care a precizat că autoritățile sunt în căutarea spațiilor și paturilor de spitalizare.

Autoritățile municipale îndeamnă locuitorii orașului și a suburbiilor să respecte toate măsurile de prevenire a infecției COVID-19 și restricțiile stabilite de autorități.

„Situația privind infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă. Numărul cazurilor de contaminare este în creștere, iar pronosticurile nu sunt favorabile. În Capitală este înregistrat cel mai mare număr de contaminări din republică și este instituit cod roșu de alertă în sănătate publică”, a declarat Bucearschi.

Potrivit datelor prezentate șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, incidența îmbolnăvirilor în municipiu prin coronavirus, la 100 mii locuitori este de 866,41 persoane.

„Acesta reprezintă un indice alarmant. Totodată, cele mai afectate suburbii rămân a fi: Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni și Băcioi”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Astfel, Tatiana Bucearschi a venit cu un apel pentru populație de a respecta măsurile de protecție contra COVID-19.

„Purtarea obligatorie a măștii de protecție în locurile aglomerate și spațiile închise; spălatul cât mai des pe mâini; dezinfectarea suprafețelor; aerisirea periodică a încăperilor; evitarea după posibilitate a zonelor aglomerate. De asemenea, părinții care educă copii minori sunt îndemnați să nu permită celor mici aflarea pe terenurile de joacă. În caz de infectare, oamenii trebuie să contacteze medicul de familie, iar dacă starea de sănătate se agravează – să solicite Serviciul asistență medicală urgentă”, este îndemnul șefei Direcției Sănătate.

Bucearschi a precizat că în spitalele municipale sunt internați 786 pacienți, inclusiv 714 confirmați COVID și 72 suspecți. 245 de persoane se află în stare gravă, inclusiv 17 intubați. De asemenea, 16.940 de pacienți cu forme ușoare sunt monitorizați în cadrul instituțiilor medicale primare.

În prezent, autoritățile publice locale (APL) Chișinău examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri în instituțiile spitalicești, pentru a face față fluxului majorat de îmbolnăviri.

În context, Bucearschi a dat asigurări că spitalele din oraș sunt asigurate cu echipamente și cu mijloace de protecție și dispun de stocuri suficiente de medicamente pentru tratarea pacienților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X