„Sursele de infecție sunt din familie”. Date despre cazurile de COVID-19 înregistrate în grădinițele și școlile din Chișinău

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 5 octombrie, 2020, 10:23

În instituțiile educaționale din municipiul Chișinău, în prezent sunt 296 de cazuri active de COVID-19. În instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău s-au înregistrat 143 de cazuri îmbolnăvire cu infecția COVID-19 în rândul elevilor și 124 de cazuri în rândul angajaților, dintre care 110 sunt atestate la cadrele didactice. Datele au fost prezentate de către viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei, precizând că sursele d e infecție indicate sunt în majoritatea cazurilor din familie

Autoritățile municipale au precizat că în carantină au fost plasați 2.734 de elevi din 120 de clase din 44 de instituții de învățământ, inclusiv șapte școli private. De asemenea, în carantină se află 119 angajați din învățământ, drept urmare a contactului cu bolnavii predominant din familie. Din totalul claselor aflate în carantină, 31 sunt din clase primare, 53 – clase gimnaziale și 32 – calse liceale.

„Sursele de infecție indicate sunt în majoritatea cazurilor din familie. Țin să atenționez și menționez că cazuri focare de îmbolnăvire în interiorul instituțiilor, unde să avem transmitere de la elev la elev, nu avem atestate”, a menționat viceprimara Angela Cutasevici.

În grădinițe, au fost înregistrate două cazuri de infecție în rândul copiilor și 27 de angajați. Astfel, în izolare au fost plasați 94 de copii (din 5 grupe din 5 grădinițe diferite) și 25 de angajați.

Săptămâna trecută, au revenit la studii din autoizolare și au reluat procesul educațional cu prezența fizică, 82 de clase din 39 de instituții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X