Dodon se va afla 24/24 sub protecția pazei și în perioada electorală. Explicația președintelui și precizările SPPS

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 6 octombrie, 2020, 19:20

Chiar și în perioada electorală, Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPPS) va continua să asigure securitatea lui Igor Dodon care a candidat la alegerile prezidențiale ce urmează să aibă loc la data de 1 noiembrie. Reprezentanții SPPS fac referire la cadrul normativ actual, menționând că acesta nu prevede suspendarea protecției președintelui în această perioadă.

„Serviciul își exercită sarcinile atribuite prin lege indiferent de contextul politic din țară, neimplicându-se în procesul electoral sau în careva acțiuni care ar favoriza vreun candidat. În ceea ce privește asigurarea protecției demnitarului protejat, candidat la funcția de președinte, cadrul normativ actual nu prevede suspendarea protecției acestuia, pe perioada campaniei electorale”, precizează reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPPS).

Instituția menționează că este obligată să întreprindă continuu tot spectrul de măsuri și teste de securitate în vederea asigurării protecției persoanelor protejate.

„De menționat că Serviciul continuă să-și desfășoare activitate de protecție a demnitarilor în regim obișnuit, în conformitate cu legislația”, conchid cei de la SPPS.

Ludmila Munteanu, responsabila pe comunicare a candidatului la prezidențiale Igor Dodon, a confirmat pentru Cotidianul.md că președintele beneficiază de protecție de stat.

„Igor Dodon se află sub protecția pazei de stat 24 ore din 24. Chiar și fiind în campania electorală rămâne să fie șef al statului”, a explicat Ludmila Munteanu.

De menționat că Igor Dodon, care s-a declarat de mai multe ori drept liderul neformal al PSRM, a anunțat anterior că va participa în calitate de candidat independent la alegerile din 1 noiembrie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X