Inițiativa lui Stoianoglo privind „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe” se amână

Autor: , in Justiție / Social / 6 octombrie, 2020, 14:18 Etichete: , , ,

Examinarea demersului depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe” a fost amânată de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Raportorul Petru Moraru a propus în ședința de astăzi, 6 octombrie, amânarea examinării subiectului cu privire la demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe, pentru următoarea dată, fără a menționa motivul. Solicitarea a fost susținută unanim de membrii CSM.

De menționat că recent, Procuratura Generală a sesizat CSM și Ministerul Justiției privind instituirea completelor de judecători specializați în examinarea dosarelor vizând „furtul miliardului” și a celor conexe. Potrivit unui comunicat emis de PG, în soluționarea dosarelor privind jaful bancar urmează a fi implicați cei mai bine instruiți ofițeri de urmărire penală, procurori și judecători.

Vezi și: Cei mai bine instruiți ofițeri de urmărire penală, procurori și judecători, implicați în investigarea „furtului miliardului”. Stoianoglo a sesizat CSM și Ministerul Justiției

Inițiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei municipiului Chişinău, sediile Ciocana și Buiucani, şi Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea judecătorilor specializați în soluționarea acestor categorii de dosare.

Potrivit procurorului general, implementarea respectivului proiect este pentru a accelera procedurile de examinare judecătorească a acestor categorii de dosare care trenează pe rolul instanțelor de mai bine de 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X