PSRM își declară susținerea pentru Igor Dodon la alegerile prezidențiale: „O persoană care susține în mod constant statalitatea moldovenească”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 6 octombrie, 2020, 14:37 Etichete: , ,

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își declară susținerea pentru candidatul independent Igor Dodon la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut luni, 6 octombrie, într-un comunicat de presă. 

„Îl cunoaștem ca pe o persoană care susține în mod constant statalitatea moldovenească, valorile tradiționale, unificarea țării și pacea interetnică în societatea noastră. Igor Dodon este un economist profesionist și competent, familiarizat pe deplin cu nevoile și cerințele economiei naționale a țării”, se arată în comunicatul formațiunii.

PSRM anunță, de asemenea, că va susține toate inițiativele înaintate de Igor Dodon în programul său electoral. Susținerea se referă și la prevederile privind „statalitatea moldovenească, identitatea, neutralitatea și unificarea pașnică a țării”.

În declarația formațiunii se menționează despre necesitatea unei noi reforme constituționale în domeniul justiției, interzicerea turismului politic dar și despre necesitatea adoptării unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor – „în care limba moldovenească să păstreze statutul de limbă de stat unică pe teritoriul țării, iar limba rusă să devină limba oficială a comunicării interetnice”.

Mai mult, chiar dacă PSRM se declară susținător al unei politici externe echilibrate și se declară pentru menținerea unui statut neutru al țării, fracțiunea „pledează pentru participarea activă a Republicii Moldova la noi proiecte de integrare în spațiul post-sovietic, precum Uniunea Economică Eurasiatică”.

„Partidul Socialiștilor este convins că doar Igor Dodon este capabil să realizeze acest program și să finalizeze reformele inițiate. Experiența, caracterul și poziția sa în viață sunt astăzi solicitate, în contextul crizei globale cauzate de pandemia de COVID-19, amenințările interne și externe la adresa statalității țării noastre”, susțin membrii PSRM.

De menționat că Igor Dodon, care s-a declarat de mai multe ori drept liderul neformal al PSRM, a anunțat anterior că va participa în calitate de candidat independent la alegerile din 1 noiembrie 2020.

Dodon, însoțit de socialiști, a depus la 21 septembrie, anul curent, listele de subscripție cu semnături pentru înregistrarea acestuia în calitate de candidat independent la funcția de președinte al Republicii Moldova. Șeful grupului de inițiativă a acestuia este socialistul Vlad Bătrâncea.

La data de 2 octombrie, ziua în care s-a dat startul campaniei electorale, Igor Dodon s-a lansat în cursă pe o șosea de centură a Chișinăului aflată în reparații, alături de mai mulți membri ai PSRM, dar și de bașcana Găgăuziei, Irina Vlah.

Amintim că în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 s-au înscris opt concurenți: Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X