Războiul în care s-au angrenat Armenia şi Azerbaidjan în enclava Nagorno-Karabah a făcut deja sute de victime. Liparit Dashtoyan, un fotbalist armean de numai 22 de ani, se numără printre cei căzuți în luptă.

Este unul dintre cei peste 240 de armeni care şi-au pierdut viaţa din 27 septembrie până pe 5 octombrie, scrie Digisport.ro.

Riscurile declanşării unor evenimente majore sunt cu atât mai mari cu cât în dispută se implică şi Turcia.

Fostul fotbalist a evoluat la Alashkter2 între anii 2014 şi 2019 şi a fost ucis luni, pe 5 octombrie. „Dashtoyan a intrat pe lista eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară. Odihneşte-te în pace, soldat”, sună comunicatul oficial.

Varazdot Haroyan, căpitanul Armeniei, a plecat pe front şi nu a mai semnat cu Larissa

La fel ca el s-a înrolat şi căpitanul Armeniei, Varazdot Haroyan, cel care la 28 de ani a renunţat la semnarea unui contract cu Larrisa, în Grecia, pentru a răspunde apelului guvernului de la Erevan pentru bărbaţii până în 40 de ani, să lupte pentru ţara lor.

Haroyan a evoluat în ultimii trei ani în prima ligă din Rusia, la Ural, iar pentru naţionala Armeniei are 51 de partide şi două goluri.

David Campana, antrenorul echipei FC Ararat, a explicat pentru postul spaniol Antena 3 Sport că are un plan pentru părăsirea de urgenţă a Armeniei în cazul în care conflictul de generalizează. „Am câţiva jucători care după antrenamente se duc şi distribuie mâncare, dar apoi pot lua o armă în mână ca să meragă în tranşee”, a explicat antrenorul spaniol care precizat că va părăsi ţara de urgenţă în caz de necesitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here