Usatîi: Dodon refuză testul pentru COVID-19. Se teme că va ieși pozitiv, după ce șeful adjunct al pazei sale s-a infectat. Reacția președintelui (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Prezidențiale 2020 / 6 octombrie, 2020, 20:16

Un angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), care asigură paza și protecția președintelui Igor Dodon, a fost diagnosticat cu COVID-19. Totuși, șeful statului refuză să facă testul, fiind sigur că rezultatul va fi pozitiv. Declarațiile au fost făcute de către candidatul la alegerile prezidențiale al Partidului Nostru, Renato Usatîi.

La o întâlnire cu locuitorii orașului Ștefan Vodă, Renato Usatîi a anunțat că a primit un mesaj din partea unuia dintre angajații care îi asigură paza și protecția șefului statului, informându-l că șeful adjunct al pazei lui Igor Dodon, un angajat SPPS s-a infectat cu COVID-19.

„Ofițerul este la tratament. Acesta l-a informat pe Dodon despre faptul că este infectat cu noul coronavirus și i-a recomandat să se testeze, dar șeful statului a refuzat să facă acest lucru. Lui îi este frică să se testeze. Se teme că rezultatul va fi pozitv”, a declarat Usatîi.

Usatîi susține că Dodon refuză să se testeze pentru că tratamentul împotriva COVID-19 durează aproximativ două săptămâni și trebuie să stea în carantină.

„El vrea ca până la alegeri să umble prin țară. Faptul că Dodon ascunde că ofițerul SPPS are COVID-19 e o problemă mare. El vrea să mai meargă prin sate să mai împartă niște pomene”, a adăugat Usatîi.

Ludmila Munteanu, responsabila pe comunicare a candidatului la prezidențiale Igor Dodon, a declarat pentru Cotidianul.md că președintele și echipa sa respectă cu strictețe măsurile de protecție și dacă va fi nevoie, neapărat se va testa.

„Domnul Usatîi ne acordă multă atenție, îi mulțumim pentru grijă. Igor Dodon și oamenii din echipa dânsului respectă strict toate măsurile de protecție. Există proceduri după care se apreciază necesitatea de a face test pentru Covid și în cazul în care această necesitate va interveni – președintele Dodon va face testul. Dacă vom avea nevoie de competența domnului Usatîi neapărat îl vom apela”, este răspuns oferit de Ludmila Munteanu pentru Cotidianul.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X