Dosarul în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare, trimis la rejudecare. Avocat: „Va fi cercetat în stare de libertate”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 7 octombrie, 2020, 19:12 Etichete: ,

Dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, va fi rejudecat. Magistrații de la Judecătoria Buiucani au admis solicitarea Procuraturii în ședința de miercuri, 7 octombrie. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către unul dintre avocații lui Platon, Ion Crețu.

„Instanța a admis astăzi cererea de revizuire. Astfel, cauza domnului Platon va fi reexaminată de la început. De asemenea, domnul Platon va fi cercetat în stare de libertate. Până la emiterea hotărârii de astăzi, au avut loc 3 ședințe lucrative. Vreau să menționez că astăzi a fost admisă cererea admisibilității de revizuire și acum urmează cauza să fie rejudecată – de la faza inițială. Încă nu ne-au anunțat când va fi prima ședință, după ce s-a decis ca dosarul să fie trimis la reexaminare”, a declarat apărătorul.

Vezi și: Ședință de judecată în cazul rejudecării unei cauze a lui Veaceslav Platon, amânată. Care e motivul

Amintim că pe data de 15 iunie curent Veaceslav Platon a fost eliberat după patru ani de detenție.Atunci, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul în sectorul Ciocana, au admis demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„Au fost 4 ani de luptă pentru supraviețuire, 4 ani de opunere în fața regimului lui Plahotniuc. Nu a fost ușor. Voi face tot posibilul ca asta să nu să se mai întâmple în această țară. Astăzi scopul meu principal este ca poporului să i se întoarcă banii furați și curățarea țării de elementele lui Plahotniuc”, a spus Platon la ieșire din penitenciar.

Iar în luna februarie a acestui an, magistrații Curții de Apel Chișinău au trimis la rejudecare dosarul în care Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de escrocherie în proporții deosebit de mari și corupere activă. Sentința în acest dosar a fost dictată în anul 2017.

Tot în acel an, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, el fiind acuzat că ar fi prejudiciat cu 800 de milioane de lei de la Banca de Economii.

Citește și: Gribincea, despre eliberarea lui Platon: E ilogic, dacă în dosar sunt probe suficiente pentru o condamnare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X