„Erau cu cagule. Soția și copiii s-au speriat de moarte”. Polițist din Florești, răpit de structurile transnistrene. Moțpan: Informația e dosită de publicul larg

Autor: , in Actualitate / Social / 7 octombrie, 2020, 13:26

Ofițerul de poliție Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de poliție Florești, a fost răpit miercuri dimineața, 7 octombrie, de către forțele de securitate de la Tiraspol. Deputatul Chiril Moțpan a relatat despre incident și a cerut ministrului de Interne, Pavel Voicu, dar și directorului SIS, Esaulenco Alexandr, să informeze opinia publică cu privire la circumstanțele producerii infracțiunii.

UPDATE: Procuratura Generală confirmă că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete şi obiective a circumstanţelor cazului cercetat şi tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Știrea inițială:

„Totul a început în mijloc de noapte, când persoane înarmate necunoscute, cu cagule pe față și cu inscripția „MGB” pe haine, a așa-numitului Minister al Securității de la Tiraspol, au tăbărât în curtea casei ofițerului de poliție din satul Camenca, vandalizând casa și speriind de moarte soția și copii minori ai acestuia”, a anunțat Moțpan.

Când s-a produs incidentul, ofițerul s-ar fi aflat la părinții săi din satul Sănătăuca. Dar, fiind telefonat și anunțat de soție despre cele întâmplate, a venit acasă.

„În momentul când a intrat în curtea casei sale din Camenca, asupra lui au tăbărât bandiții KGB-ului transnistrean și, aplicând forța l-au imobilizat, l-au urcat într-un automobil de model neidentificat, apoi au dispărut într-o direcție necunoscută”, a mai menționat deputatul.

SIS și MAI, solicitate să ofere informații despre presupusa răpire

Chiril Moțpan, în calitatea de membru al Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și ordine publică, spune că a solicitat telefonic o informație amplă despre cazul răpirii ofițerului de poliție Andrei Amarfii.

„Șeful Inspectoratului de Poliție Florești, Valeriu Șumila, a refuzat să ofere informații, spunându-mi să fac un demers oficial către Inspectoratul General al Poliției. Până la această oră, o informație de maximă imortanță, este dosită de publicul larg”, a adăugat Moțpan.

În context, deputatul solicită ministrului de Interne, Pavel Voicu, dar și și Directorului SIS, Esaulenco Alexandr, să informeze opinia publică cu privire la circumstanțele producerii acestei infracțiuni grave și măsurile întreprinse pentru eliberarea ofițerului răpit de „structurile criminale de la Tiraspol”.

Șeful Serviciului protecție internă şi anticorupție (SPIA), Ion Mămăligă, susține că polițistul era în afara orelor de serviciu.

„Procuratura raionului Florești a inițiat o cauză penală și noi am inițiat o anchetă pentru investigarea cazului. Nu se știe de către cine a fost răpit polițistul, dar nu este exclus ca această acțiune să fie o provocare la adresa Poliției Naționale”, a declarat Ion Mămăligă.

Seșful SPIA mai spune că în prezent se întreprind toate măsurile pentru a identifica locul aflării polițistului, dar și pentru eliberarea acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X