IGSU atenționează autoritățile publice locale să verifice starea barajelor, podurilor și căilor de evacuare a apei

Autor: , in Actualitate / Social / 7 octombrie, 2020, 21:01 Etichete: , , ,

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează autoritățile publice locale și agenții economici să verifice starea barajelor, podurilor, căilor de evacuare a apei în vederea evitării inundațiilor și situațiilor excepționale, în contextul emiterii de meteorologi a codului galben de instabilitate atmosferică.

IGSU atenționează că în perioada 8 – 9 octombrie se prevede căderea averselor puternice (15-49 l/m2), izolat foarte puternice (50-70 l//m2), iar pe unele râuri mici și locuri joase este posibilă creșterea locală a nivelului apei.

Totodată, în urma ploilor, se pot forma scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale. În acest context, IGSU atenționează autoritățile publice locale, agenții economici, în subordinea cărora se află bazine acvatice, să atragă atenția la starea barajelor, podurilor, căilor de evacuare a apei în vederea evitării inundațiilor și situațiilor excepționale.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

Mâine, 8 octombrie, se prevede instabilitate atmosferică: vor cădea averse însoțite de descărcări electrice, dimineața și ziua puternice (15-49 l/m²), izolat foarte puternice (50-70 l/m²), local vijelie cu rafale de până la 15-18 m/s (55-65 km/h).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X