Italia prelungește starea de urgență și impune purtarea măștii în aer liber: Moldovenilor, în continuare, le este interzisă intrarea pe teritoriul acestei țări

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 7 octombrie, 2020, 20:30 Etichete: ,

Guvernul Republicii Italiene a adoptat un nou decret prin care prelungește până la 31 ianuarie 2021 starea de urgență instituită la sfârșitul lunii ianuarie 2020. Decizia dată a fost luată în baza avizelor Comitetului Științific și Tehnic care monitorizează permanent evoluția situației epidimiologice pe întreg teritoriul Italiei, anunță Ambasada R. Moldova în Italia.

Astfel, râmâne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat următoarele țări: Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Moldova, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Ca excepție de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a următoarelor categorii de persoane:

  1. cetățenii statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în Italia, prin completarea unei declarații și cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;

  2. membrii familiilor cetățenilor statelor UE, statele părți la Acordul Schengen, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino sau Vatican, care au reședința în Italia (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu completarea unei declarații respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;

  3. echipajelor și personalului mijloacelor de transport;

  4. funcționarii și agenții, oricum ar fi numiți, ai Uniunii Europene sau ai organizațiilor internaționale, agenților diplomatici, personalului administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice, funcționarii și angajații consulari, personal militar, italian și străin, în exercitarea funcțiilor lor.

Totodată, persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia ca în ultimile 72 de ore înainte de a sosi în Italia să efectueze un test molecular sau antigen cu ajutorul unui tampon, sau să fie supuse verificării cu teste rapide la momentul sosirii în Italia, sau în termen de 48 de ore de la data sosirii.

La fel, rămâne obligatorie purtarea măștilor în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00-06.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

Discotecile şi stadioanele râmân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% de ocupare a locurilor, pentru a permite respectarea distanţei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X