Pe hainele celor care au răpit polițistul de la Florești scria „КГБ”. Precizările Ministerului de Interne

Autor: , in Actualitate / Social / 7 octombrie, 2020, 15:35 Etichete: , , , ,

Noi detalii despre cazul polițistului Andrei Amarfi, din Camenca, care a fost răpit în dimineața zilei de miercuri, 7 octombrie, de către forțele de securitate de la Tiraspol. Ministerul Afacerilor Interne anunță că s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției.

Potrivit MAI, cea care a anunțat oamenii legii despre răpirea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, a fost soția acestuia. 

Femeia le-a spus oamenilor legii că soțul său a fost răpit de acasă de către niște persoane necunoscute, cu cagule pe cap și îmbrăcate în haine cu inscripția „КГБ” (n. r. – denumirea pretinsului serviciu de informații de la Tiraspol). Acesta a fost urcat într-un automobil deocamdată și dus într-o direcție necunoscută.

MAI precizează că marca automobilului cu care a fost răpit polițistul este deocamdată necunoscută. 

După recepționarea informației, imediat au fost dispuse acțiunile procesuale de investigare a cazului, constatându-se faptul că polițistul a fost răpit. 

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Interne informează că s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției.

Totodată, despre acest caz a fost informată Comisia Unificată de Control și Biroul pentru Reintegrare.

Suplimentar, pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal în baza art. 164, aliniat 2 „Răpirea unei persoane” și art. 351, alin. 2 – „ Uzurparea de calități oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

În comunicatul MAI se menționează faptul că polițistul activează în Serviciul interacțiune comunitară al Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție din Florești.

Important este de menționat că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care în dimineața de miercuri, 7 octombrie, au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Amintim că un ofițer de poliție, pe nume Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de poliție Florești, a fost răpit miercuri dimineața, 7 octombrie, de către forțele de securitate de la Tiraspol.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Era intuneric, si n-ati deslusit. Pe hainele rapitorilor era scris nu KGB dar PSRM – nu inzadar Igori Kuliokovici l-a numit pe criminalul Krasnoselski „Prezident”.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X