Promo-LEX a reacționat în cazul polițistului răpit de la Florești

Autor: , in Actualitate / Social / 7 octombrie, 2020, 15:34

Asociația Promo-LEX a sesizat autoritățile competente pentru implicarea promptă în soluționarea cazului de răpire a polițistului de la Florești. Este vorba de Biroul pentru Reintegrare și Procuratura Generală. Reprezentanții asociației anunță că au făcut acest lucru, după ce la rândul lor au fost sesizați despre răpirea, din propria locuință din orașul Camenca, a polițistului Andrei Amarfi.

Potrivit asociației, omul legii a fost răpit de către mascați, cel mai probabi angajați ai structurilor de securitate din stânga Nistrului.

„Potrivit rudelor, Andrei Amarfi a fost răpit de către persoane mascate, cel mai probabil colaboratori ai structurilor de securitate din regiunea transnistreană, și dus într-o direcție necunoscută, fără a i se comunica motivele pretinsei rețineri”, scrie pe pagina de facebook a asociației Promo-LEX.

„Promo-LEX constata ca astfel de cazuri de răpire a persoanelor din propriul domiciliu, în ultima perioadă, sunt depistate tot mai des. Astfel, reiterăm necesitatea implicării prompte si eficiente a autorităților constituționale pentru neadmiterea, pe viitor, a astfel de situații grave”, au precizat reprezentanții asociației.

Astăzi, deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, a anunțat că Andrei Amarfi, angajatul Inspectoratului de Poliție Florești, a fost răpit, de dimineață, de către forțele de securitate de la Tiraspol.

Ulterior, Procuratura Generală a confirmat acest lucru și a anunțat că a inițiat pe marginea acestui caz un dosar penal pentru faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă din zonă. 

Citește și: SIS anunță că a identificat angajații de la Tiraspol care au răpit un polițist din Florești

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X