SIS anunță că a identificat angajații de la Tiraspol care au răpit un polițist din Florești

Autor: , in Actualitate / Social / 7 octombrie, 2020, 15:14

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care în dimineața de miercuri, 7 octombrie, au participat la răpirea ofițerului de poliție Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de poliție Florești.

Serviciul de Informații și Securitate constată amplificarea activităților provocatoare cu caracter destablizator din partea pretinselor structuri de forță din stânga Nistrului.

„În cadrul activităților realizate potrivit competențelor, Serviciul a stabilit și documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova. Analogic cazurilor precedente, Serviciul întreprinde măsuri operative pentru stabilirea circumstanțelor răpirii, la 7 octombrie, a angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi. Au fost identificați angajații așa-numitului Minister al Securității de la Tiraspol, care au participat la răpire. Materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat”, menționează reprezentanții SIS.

Serviciul de Informații și Securitate susține că realizează toate acțiunile de rigoare pentru eliberarea de urgență a cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative. De asemenea, spune că continuă desfășurea activităților potrivit competenței pentru asigurarea drepturilor constitutionale ale cetățenilor Republicii Moldova.

Vezi și: „Erau cu cagule. Soția și copiii s-au speriat de moarte”. Polițist din Florești, răpit de structurile transnistrene. Moțpan: Informația e dosită de publicul larg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X