Paturi din scaune la Centrul COVID-19 Chișinău. Ceban: Sunt pentru medici

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 8 octombrie, 2020, 22:46

Mai multe scaune cu o saltea deasupra, dar și lenjerie de pat, așa arată paturile din incinta Centrului COVID-19, situat pe teritoriul „Moldexpo” din Chișinău. Fotografii cu încăperea în care sunt amenajate mai multe paturi de acest fel au fost făcute publice de către edilul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. 

Ulterior, când imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare, iar mai mulți oameni și-au arătat indignarea, Ion Ceban a ținut să vină cu o precizare.

El a anunțat că paturile din scaune nu sunt destinate pentru pacienți, ci pentru doctori.

„Sunt paturile, unde se odihnesc temporar medicii care vor lucra la noul bloc amenajat de la Centrul COVID-19 Chișinău de la „MoldExpo”. Medicii ar fi putut lua unul din paturile viitorilor pacienti, chiar și temporar, dar nu au făcut-o. Ei sunt eroii noștri și când refuzați să puneți masca sau încălcați toate recomandările, amintiți-vă de ei, cei care se dedică cu viața pentru a salva vieți”, a scris Ion Ceban.

Potrivit edilului, Centrul COVID-19 Chișinău va fi dotat cu încă 300 de locuri, între care 100 pentru triaj.

Între timp, autoritățile examinează posibilitatea de a majora până la 1000 numărul paturilor.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că, joi, în Republica Moldova au fost înregistrate 1121 de cazuri noi de COVID-19.

Mai mult de o treime din numărul total, adică 474 au fost depistate în Capitală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X