Cazul moldovenilor răpiți de separatiști. Dodon susține că a discutat cu Vadim Krasnoselski: „I-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri”

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 octombrie, 2020, 14:32 Etichete: ,

Președintele Igor Dodon susține că a avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, referitor la cei patru cetățeni moldoveni sechestrați de forțele separatiste, în perioadă 7 – 8 octombrie. Șeful statului declară că i-a cerut să „intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate”.

De menționat că Igor Dodon scrie în mesajul său despre doi cetățeni sechestrați, asta deși președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, și viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, au anunțat că de fapt 4 cetățeni ai R. Moldova a fost răpiți în ultimele 24 de ore.

Totodată, deși autoritățile constituționale nu cunosc aproape nimic despre cetăţenii răpiţi, Igor Dodon spune că „demersurile făcute au adus rezultate dorite”.

Vezi și: Jizdan: În total, 4 persoane au fost răpite de către forțele separatiste. Li s-au pus sac în cap, fiind folosită aceeași schemă 

„Principala preocupare a fost eliberarea cât mai rapidă a cetățenilor noștri, iar demersurile făcute au adus rezultatele dorite. Personal am avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate”, a scris Dodon într-o postare pe pagina sa de facebook.

Igor Dodon/facebook

Amintim că în dimineața zilei de miercuri, un grup de reprezentanți ai structurilor de forță controlate de Tiraspol l-au răpit pe ofițerul de poliție Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de poliție Florești, și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Ulterior, s-a dovedit că acesta nu este singurul cetățean răpit de separatiști. Potrivit SIS, ambii ar fi acuzați de spionaj în favoarea autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

Misiunea OSCE în Republica Moldova a anunțat astăzi că urmărește îndeaproape situația legată de incidentul care a avut loc în Zona de Securitate și care a avut drept consecință răpirea unui polițist din Florești de către structurile transnistrene. Într-un comunicat de presă, misiunea declară că este în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unifactă de Control pentru a clarifica toate circumastanțele.

Miercuri, 7 octombrie, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Astăzi, 8 octombrie, dosarul inițiat pentru faptul răpirii unor persoane și uzurparea de calități oficiale a fost transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Decizia a fost luată de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care a și dispus formarea unui grup complex de urmărire penală pentru investigarea acestui caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X