Ultima oră! MAI: Doi cetățeni ai R. Moldova răpiți de forțele de la Tiraspol au fost eliberați

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 octombrie, 2020, 15:28 Etichete:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că 2 cetățeni ai R. Moldova răpiți de forțele de la Tiraspol, în perioada 7 – 8 octombrie, au fost eliberați. Instituția de ordine subliniază că aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și rezultatele anchetei vor fi aduse opiniei publice ulterior.

Puțin mai devreme, pretinsul minister de Externe de la Tiraspol a anunțat că 2 din cei 4 cetățeni sechestrați de către așa-numitele forțe de ordine din stânga Nistrului au fost eliberați. Consiliera ministrului de Interne, Alina Zbancă, a confirmat pentru Cotidianul.md această informație. Cât despre ceilalți doi cetățeni, autoritățile constituționale din dreapta Nistrului nu dețin nicio informație oficială.

„Structurile speciale ale MAI, împreună cu alte instituții responsabile în gestionarea acestui caz, au întreprins toate măsurile necesare pentru eliberarea cetățenilor moldoveni, sechestrați la 7 octombrie din orașul Camenca.

Menționăm că angajații MAI vor asigura mereu securitatea cetățenilor săi, intervenind prompt de fiecare dată, pentru ca legea să fie respectată în deplină măsură, sub toate aspectele și formele ei, inclusiv pe termen lung în raport cu cazurile de acest tip. Indiferent de timpul care trece de la comiterea unor infracțiuni înregistrate”, se precizează într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Totodată, instituția de ordinea a avertizat „forțele străine ordinii de drept să se abțină de la provocări de acest fel, fiindcă orice acțiune ilegală poate primi o reacție adecvată, dar în strictă conformitate cu legea Republicii Moldova. Interesul nostru comun rămâne a fi pacea, securitatea oamenilor și stabilitatea în regiune. Iar mai presus de orice, trebuie să fie bunul simț uman și moral”.

Ministerul Afacerilor Interne/facebook

Coincidență sau nu, dar vestea vine la puțin timp după ce președintele Igor Dodon a anunțat că a avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, referitor la cei patru cetățeni moldoveni sechestrați de forțele separatiste.

Vezi și: Cazul moldovenilor răpiți de separatiști. Dodon susține că a discutat cu Vadim Krasnoselski: „I-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri”

Amintim că în dimineața zilei de miercuri, 7 octombrie, un grup de reprezentanți ai structurilor de forță controlate de Tiraspol l-au răpit pe ofițerul de poliție Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de poliție Florești, și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Ulterior, s-a dovedit că acesta nu este singurul cetățean răpit de separatiști. Potrivit SIS, ambii ar fi acuzați de spionaj în favoarea autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

Misiunea OSCE în Republica Moldova a anunțat astăzi că urmărește îndeaproape situația legată de incidentul care a avut loc în Zona de Securitate și care a avut drept consecință răpirea unui polițist din Florești de către structurile transnistrene. Într-un comunicat de presă, misiunea declară că este în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unifactă de Control pentru a clarifica toate circumastanțele.

Astăzi, 8 octombrie, dosarul inițiat pentru faptul răpirii unor persoane și uzurparea de calități oficiale a fost transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Decizia a fost luată de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care a și dispus formarea unui grup complex de urmărire penală pentru investigarea acestui caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X