Ultima oră: MAI confirmă perchezițiile din casa polițistului de la Florești și încă o răpire a unui cetățean din Camenca

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 8 octombrie, 2020, 11:28 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Interne confirmă faptul că în noaptea de 7 spre 8 octombrie, în casa polițistului din Florești au avut loc percheziții efectuate de reprezentanți ai structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană, dar și faptul că miercuri a mai fost sechestrat un cetățean, locuitor al orașului Camenca. 

„Noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții. Aceste acțiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva și justifica aceste verificări ilegale. Toate faptele sunt examinate și documentate sub aspect penal în cadrul anchetei inițiate de Procuratură în comun cu MAI și SIS”, se arată în comunicatul MAI. 

Potrivit MAI, din materialele acumulate, pe parcursul zilei de ieri, se cunoaște că polițistul a fost răpit și dus în orașul Tiraspol, iar la moment se întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia.

Totodată, MAI informează că pe parcursul zilei de 7 octombrie a mai fost înregistrat un caz similar cu un locuitor din Camenca, care la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

Ca urmare, conducerea MAI a instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile de gestionarea acestui caz.

„Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să fie eliberați necondiționat, iar persoanele implicate să fie atrase la răspundere penală pentru faptele ilegale”, se mai arată în comunicatul instituției. 

De menționat că informația privind perchezițiile din casa polițistului din Florești, răpit miercuri, și informația privind sechestrarea unui al doilea cetățean din orașul Camenca de către reprezentanți ai structurilor de forță controlate de Tiraspol, a fost făcută publică de către fostul președinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul Chiril Moțpan.

Chiril Moțpan susține că cei doi cetățeni moldoveni sechestrați ar fi acuzați de spionaj.

Amintim că ieri, 7 octombrie, în jurul orei 09:30, conducerea Inspectoratului de poliție din Florești a fost sesizată de soția unui polițist domiciliat în orașul Camenca, care a comunicat despre faptul că soțul său a fost răpit de persoane necunoscute.

Vezi și: Promo-LEX a reacționat în cazul polițistului răpit de la Florești.

Misiunea OSCE în Republica Moldova a anunțat astăzi că urmărește îndeaproape situația legată de incidentul care a avut loc în Zona de Securitate și care a avut drept consecință răpirea unui polițist din Florești de către structurile transnistrene. Într-un comunicat de presă, misiunea declară că este în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unifactă de Control pentru a clarifica toate circumastanțele.

Miercuri, 7 octombrie, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Suplimentar, pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal în baza art. 164, al. 2 „Răpirea unei persoane” și art. 351, al. 2 „Uzurparea de calității oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X