Noi detalii în cazul celor doi moldoveni, răpiți de forțele de securitate de la Tiraspol, care au fost eliberați joi

Autor: , in Actualitate / Social / 9 octombrie, 2020, 14:49

Cei doi moldoveni, Andrei Amarfi și Alexandru Puris, care au fost răpiți de forțele de securitate de la Tiraspol, au ajuns acasă aseară, 8 octombrie. Aceștia se simt bine și nu au fost torturați de către autoritățile din stânga Nistrului, potrivit reprezentanților asociației Promo-LEX. Alexandru Puris a reconstituit verbal ziua în care a fost luat pe sus de mascați și plasat în izolatorul structurilor de securitate din zonă.

Potrivit Promo-LEX, Alexandru Puris a povestit că a fost reținut de către mascați în dimineața zilei de 8 octombrie, în locuința sa din orașul Camenca. Acesta a mai spus că era doar în lenjerie și șlapi, atunci când a fost încătușat, i s-a pus o glugă pe față și a fost urcat într-un microbuz și transportat la Tiraspol. Acolo, a fost plasat într-un izolator al structurilor de securitate locale.

Între timp, angajații structurilor de securitate i-au percheziționat casa în prezența tatălui său, care suferă de probleme cardiace. Descinderile au durat aproape trei ore și s-au soldat cu ridicarea mai multor gadgeturi, dar și bani. Ulterior, Alexandru Puris a fost audiat, i s-a adus la cunoștință că este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova și că s-a ales cu interdicția de a părăsi regiunea.

Potrivit reprezentanților Promo-LEX nu se cunosc deocamdată informații despre ceilalți doi moldoveni răpiți.

„În legătură cu Glijin Adrian, mama și soția acestuia afirmă că, încă nu cunosc absolut nimic despre el. De asemenea, nu există nici o informație despre o altă persoană răpită, Mînzarari Stanislav”.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, a anunțat joi că, patru persoane au fost sechestrate în perioada 7-8 octombrie de către așa- numitele forțe de de ordine din stânga Nistrului. 

Ulterior, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au declarat, că doi dintre cei răpiți au fost eliberați.

Coincidență sau nu, dar vestea a venit la puțin timp după ce președintele, Igor Dodon, a anunțat că a avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, referitor la cei patru cetățeni moldoveni sechestrați de forțele separatiste.

Vezi și: Cazul moldovenilor răpiți de separatiști. Dodon susține că a discutat cu Vadim Krasnoselski: „I-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri”.

Procuratura Generală a inițiat un dosar pentru faptul răpirii unor persoane și uzurparea de calități oficiale. Cauza penală este investigată de Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Decizia a fost luată de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care a și dispus formarea unui grup complex de urmărire penală pentru investigarea acestui caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X