Noi precizări de la SIS: Alte două persoane s-ar afla în custodia ilegală a structurilor de forță separatiste

Autor: , in Social / 9 octombrie, 2020, 18:49

Serviciul de Informațiii și Securitate (SIS) a venit cu noi informații cu privire la cetățenii Republicii Moldova sechestrați de reprezentanții autoproclamatei regiuni transnistrene.

Vezi și: Răpirile din Zona de Securitate: Partea transnistreană a ignorat ședința CUC, iar delegația Federației Ruse a cerut amânarea acesteia

Conform datelor preliminare deținute la nivelul instituțiilor de ocrotire a normelor de drept la această etapă, alte două persoane s-ar afla în custodia ilegală a autoproclamatei regiuni transnistrene – anunță SIS.

Potrivit instituției, autoritățile Republicii Moldova continuă eforturile pentru elucidarea situației create, precum și eventuala eliberare a cetățenilor reținuți ilegal.

„Cu referire la cele două persoane eliberate, comunicăm că acestea nu s-au prezentat la organele constituționale ale Republicii Moldova și s-ar afla la domiciliul din stânga Nistrului, fapt impus de așa-zisele autorități de la Tiraspol, prin obligațiunea de nepărăsire a teritoriului regiunii transnistrene”, se arată în comunicatul SIS.

Citește și: Noi detalii în cazul celor doi moldoveni, răpiți de forțele de securitate de la Tiraspol, care au fost eliberați joi

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat joi, 8 octombrie, că doi cetățeni ai Republicii Moldova răpiți de forțele de la Tiraspol, în zilele de 7 – 8 octombrie, au fost eliberați. Instituția subliniază că aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și rezultatele anchetei vor fi aduse opiniei publice ulterior.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a MAI a precizat că separatiștii l-au eliberat pe polițistul Andrei Amarfi și încă un angajat al Agenției Servicii Publice dintre cei trei răpiți. Despre ceilalți doi, unul dintre care este Adrian Glijin, MAI nu deține informații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X