Reacția fostei secretare de stat a Ministerului Agriculturii, Iuliana Cantaragiu, la acuzațiile care-i aduc inspectorii ANI

Autor: , in Actualitate / Social / 9 octombrie, 2020, 17:35

Fosta secretară de stat a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Iuliana Cantaragiu, califică procesul contravențional pornit de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru încălcarea regimului juridic al limitărilor, drept o „încercare de intimidare a puterii actuale în campanie electorală și nimic mai mult”. Solicitată pentru o reacție de Cotidianul.md, Iuliana Cantaragiu a declarat că va contesta actul în instanță, deoarece este ilegal.

„ANI a început investigația în luna martie, la sesizarea făcută de MADRM, fiindcă nu le-a plăcut că le pun prea multe întrebări, referitor la Fondul Ecologic National și modul cum se iau decizii politice de finanțare a proiectelor de mediu si nu conform priorităților, iar ANI expediază constatarea tocmai la sfârșit de septembrie, cu toate că sunt conștienți de faptul ca vor pierde in instanță”, a precizat Iuliana Cantaragiu.

Vineri, Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că a emis actul de constatare a încălcării regimului juridic al limitărilor în cazul Iulianei Cantaragiu.

Mai exact, reprezentanții ANI afirmă că, după ce și-a încheiat mandatul de secretară de stat, Iuliana Cantaragiu ar fi reprezentat interesele organizațiilor neguvernamentale ecologiste în cadrul Consiliului de Administrare al Fondului Ecologic Național al Ministerului Agriculturii.

Asta deși, potrivit ANI, legea interzice acest lucru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X