Ultima oră! Lista actualizată a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în R. Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Externe / Social / 9 octombrie, 2020, 17:40 Etichete: , ,

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a aprobat vineri, 9 octombrie, lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova, care intră în vigoare din 12 octombrie 2020.

Lista conține numele a 60 de state. Potrivit MSMPS, principiul de selectare a statelor reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19: ≥ 50 de cazuri la 100.000 de oameni.

Prin urmare, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin, direct sau tranzit, din statele indicate în listă, vor indica în mod obligatoriu acest lucru în fișa epidemiologică și vor semna o declarație pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare timp de 14 zile.

Menționăm că lista actualizată, comparativ cu cea aprobată la data de 25 septembrie anul curent, include cu două țări mai puțin. Aceasta include în continuare statele vecine România și Ucraina și, mai nou, Italia și Polonia.

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.

MSMPS
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X