Un moldovean a încercat să introducă în țară un Audi Q8, furat din Franța, estimat la aproape 80 de mii de euro

Autor: , in Auto / 9 octombrie, 2020, 10:00 Etichete: , ,

Un autoturism de lux, furat din Franța, a fost descoperit în dimineața zilei de joi, 8 octombrie, la frontiera de est a României. Automobilul, un Audi Q8, era condus de un moldovean în vârstă de 35 de ani care le-a spus polițiștilor români de frontieră că nu știe despre faptul că mașina este furată. 

Potrivit serviciului de presă al S.T.P.F. Vaslui, Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism, care fusese introdus în bazele de date ca fiind furat din Franța, în urmă cu câteva ore de la momentul în care vehiculul a fost prezentat la controlul de rutină.

Incidentul a avut loc joi, 08 octombrie anul curent, în jurul orei 07:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași.

Cel care s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, este un cetățean al Republicii Moldova, care deține și cetățenia română, în vârstă de 35 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Audi Q8, fabricat în 2019, înmatriculat în Franța.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii români de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, în aceeaşi zi.

Moldoveanul le-a spus polițiștilor de frontieră că proprietarul de drept al autoturismului este o firmă de leasing din Franța și că nu știa despre faptul că nu are dreptul să părăsească teritoriul Uniunii Europene cu maşina.

Poliţiştii de frontieră română efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, estimat de partea română la 380.000 de RON (peste 1,5 milioane de lei sau aproape 80 de mii de euro), a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

I.T.P.F. Iaşi
I.T.P.F. Iaşi
I.T.P.F. Iaşi
I.T.P.F. Iaşi
I.T.P.F. Iaşi
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X