Belarus: O angajată a biroului ONU, reținută la Minsk de către ofițeri de securitate îmbrăcați în civil

Autor: , in Externe / 11 octombrie, 2020, 15:49 Etichete: , ,

O angajată a Biroului ONU din Belarus, Anora Langar, a fost reținută sâmbătă, 10 octombrie, de către forțele de securitate belaruse, informează site-ul de știri Tut.by, cu referire la declarațiile președintelui organizației ecologice „Bagna”, Konstantin Cikalov.

Potrivit sursei, ofițeri ai serviciilor de securitate, îmbrăcați în civil au descins la ora 09:00 dimineața la vila tatălui Anorei Langar, care se află la 30 de kilometri de Minsk. Aceștia intenționau să o ducă la secția de miliție, pentru a fi audiată, însă nu aveau asupra lor niciun act care să le motiveze acțiunile, iar Langar a refuzat să se conformeze. 

Mai târziu, un angajat al biroului ONU a venit la vilă, pentru a clarifica situația și a decis, împreună cu Anora Langar, să meargă la secția de poliție.

„Însoțită de un angajat al biroului ONU, tatăl Anorei și polițiști îmbrăcați în civil, femeia a fost condusă la departamentul de poliție Pervomaiskoe din Minsk. O oră mai târziu, în locuința femeii au fost efectuate percheziții, în urma cărora nu s-a confiscat nimic. Acum, Langar este deținută în centrul de detenție provizorie din strada Akrestsin”, a declarat Cikalov.

Potrivit acestuia, coletele de la rude pentru Anora Langar nu au fost acceptate.

Citește și: Rusia a emis un mandat de arestare pentru Svetlana Tihanovskaia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X