CESP a decis: Grupele mici în grădinițele din Capitală – redeschise, iar măștile – obligatorii pentru copiii mai mari de 10 ani, inclusiv la lecții

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 octombrie, 2020, 16:40 Etichete: , , , , , ,

În grădinițele din Capitală vor fi redeschise grupele pentru copiii de 2-4 ani, iar purtarea măștilor de protecție vor deveni obligatorii pentru copiii mari de 10 ani, inclusiv la lecții. Deciziile au fost luate în cadrul ședinței de duminică, 11 octombrie, a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Despre subiectele discutate în cadrul ședinței de astăzi a CESP, Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, situația epidemiologică la  capitolul instituții educaționale este stabilă și nu se atestă o creștere semnificativă a numărului cazurilor de îmbolnăviri în rândurile profesorilor sau a copiilor. „Sunt cazuri de îmbolnăvire comunitară a acestora în familie și ca urmare sunt autoizolați. Specialiștii spun că în continuare poate fi desfășurat procesul educațional și cu acționare imediată în caz de necesitate”, a mai spus Ceban.

Primarul a anunțat, în acest context, că vor fi redeschise în grădinițe grupele pentru copiii de vârsta 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic, întrucât riscul de îmbolnăvire este mai mic la copii.

Totodată, Comisia a luat decizia de a impune copiilor mai mari de 10 ani purtare permanentă a măștilor, sau a copiilor, începând cu clasa a 5-a în toate instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv la lecții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X