A decedat controversatul om de afaceri Mihail Aizin, decorat anterior cu ordinul „Gloria Muncii” de către șeful statului

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 octombrie, 2020, 09:47 Etichete: , ,

Omul de afaceri Mihail Aizin, considerat unul dintre liderii unei organizații criminale în anii 90, decorat anterior cu ordinul „Gloria Muncii” de către șeful statului, Igor Dodon, a decedat. Anunțul a fost făcut de grupul Fidesco, pe pagina de Facebook, la două săptămâni după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. 

Informația a fost confirmată pentru Cotidianul de către directorul Spitalului Republican „Timofei Moșneaga”, Andrei Uncuța.

„Echipa numeroasă de angajați ai companiei „FIDESCO” își exprimă regretul și compasiunea cu privire la moartea proprietarului companiei Aizin Mikhail Gdalevich. Condoleanțe profunde familiei și prietenilor decedatului. Sperăm că cuvintele noastre de susținere să vă sprijine în acest moment dificil și să vă ajute să faceți față durerii în urma pierderii. Dumnezeu să-l odihneasca în pace!”, se arată în mesajul transmis de compania pe care a fondat-o.

Amintim că Mihail Aizin, alias Kitaeț, a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii” de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon la data de 21 septembrie anul curent.

La doar două zile după ce a fost decorat, Aizin a fost diagnosticat cu COVID-19, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, unde a fost internat la 23 septembrie.

Anticoruptie.md a scris că controversatul om de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X