Medicul lui Donald Trump spune că președintele nu mai este contagios, deși nu are încă un test negativ la COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Externe / 11 octombrie, 2020, 10:25 Etichete: ,

Sean Conley, medicul lui Donald Trump, a spus sâmbătă că preşedintele american nu mai este considerat un risc privind transmiterea noului coronavirus şi că nu mai este nevoie să se auto-izoleze, scrie News.ro

„Acum, la zece zile de la apariţia simptomelor, fără febră de mai bine de 24 de ore şi toate simptomele îmbunătăţile, gama de teste avansate a dezvăluit că nu mai există dovadă de replicare activă a virusului. Voi continua să îl monitorizez clinic pe măsură ce revine la programul activ”, a transmis Conley.

El a adăugat că Trump a demonstrat „încărcătură virală în scădere”. Încărcătura virală face referire la cantitatea de virus prezentă în orice mostră luată de la pacient, fie sânge fie, în cazul Covid-19, secreţii.

Sean Conley nu a precizat dacă preşedintele a făcut recent un test Covid-19 şi nu a spus ce tratament – sau dacă – urmează Trump în prezent.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, oamenii care au avut o formă moderată sau severă de Covid-19 pot rămâne infecţioşi până la 20 de zile după ce au fost testaţi pozitiv şi ar trebui să se izoleze în acest timp.

Citește și: Trump nu mai are simptome de COVID-19; Ce tratament i s-a aplicat.

Donald Trump este aşteptat să revină în campanie luni, când are programat un miting în Florida. Marţi ar trebui să ajungă în Pennsylvania, iar miercuri, în Iowa.

Sâmbătă, Trump a susţinut, la Casa Albă, primul eveniment public de la diagnosticare şi internare. În faţa a sute de invitaţi, el a anunţat că se simte bine şi că naţiunea va învinge „acest teribil virus chinez”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X