Reacția lui Andrei Năstase, după ce un simpatizant al Platformei DA a fost agresat de paza lui Dodon

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 octombrie, 2020, 13:30

Andrei Năstase a reacționat după ce un simpatizant al Platformei DA a fost agresat de unul dintre bodyguarzii lui Igor Dodon. Liderul Platformei Demnitate și Adevăr a menționat că ofițerii au obligația să apere un președinte dar nu să dea cu bâta sau să lovească un cetățean, indiferent al cui simpatizant este.

„Îi spun lui Igor Dodon să înceteze pentru că s-ar putea să nu o ducă bine după asta, sper că nu are nicio implicare personal în acel caz iar ofițerilor din dispozitivul său, a celor care trebuie să asigure securitatea președintelui au dat jurământul în fața statului, în fața legii și nu a unui nume. Ei au obligația să apere un președinte, dar nu să dea cu bâta sau să lovească un cetățean indiferent al cui simpatizant este”, a spus Năstase într-un live pe pagina sa de Facebook.

Liderul Platformei DA a declarat că va merge mai departe pentru a clarifica până la capăt cine au fost cei care au dat în simpatizantul formațiunii.

„Uitați-vă că se întorc aceleași vremuri ca pe timpul lui Plahotniuc. Amintiți-vă cum eram alergați în timpul alegerilor, cum ne băteam cu hoardele de interlopi, aici, acasă. În perioada când eram la ministerul de Interne, hoardele de interlopi se retrăseseră prin casele lor, unii au fost închiși, alții au fugit din țară, iată că în ultima perioadă de timp hoardele de interlopi se întorc. Imaginați-vă ce va fi cu această țară dacă în fruntea ei va rămâne Dodon sau va veni unii dintre candidații care aspiră la această funcție. Să nu uităm ca această funcție mai înseamnă și președinte al Consiliului Suprem de Securitate al Statului, să ne gândim foarte bine pe cine vom avea în fruntea acestei instituții sau în fruntea forțelor armate pentru că președintele este comandantul suprem al forțelor armate. De experimente nu mai e timp, și chiar nu mai e cazul oameni buni”, a mai spus politicianul.

Reacția lui Andrei Năstase a venit după ce un consilier din partea Platformei Demnitate și Adevăr în primăria Căplani, raionul Ștefan Vodă, Nicolae Negru, a fost agresat de unul dintre agenții de pază ai lui Igor Dodon.

Incidentul s-a întâmplat vineri, 9 octombrie, înainte de a începe întâlnirea electorală a lui Igor Dodon cu angajații unei întreprinderi agricole de pe teritoriul satului Căplani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X