Adrian Glijin, unul dintre cei 4 cetățeni răpiți de separatiși, este învinuit de așa-numita „trădare de patrie” și riscă până la 20 de ani de închisoare

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 12 octombrie, 2020, 12:12 Etichete: ,

Adrian Glijin, unul dintre cei patru cetățeni ai Republicii Moldova răpiți săptămâna trecută de către structurile de forță din regiunea transnistreană, este acuzat este „trădare de patrie”. Totodată, autoritățile anticonstituționale din stânga Nistrului i-au aplicat o măsură preventivă de arest pentru o perioadă de 60 de zile, anunță Asociația Promo-LEX.

„El riscă de la 12 la 20 ani de privațiune de libertate. Structurile de facto de la Tiraspol deja i-au aplicat măsura preventivă arest pentru o durată de 60 zile.Rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat niciun document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian Glijin (avocat care i-a fost oferit din oficiu), structurile de la Tiraspol refuză să ofere careva acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret”, a anunțat Asociația.

Promo-LEX precizează că rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat nici un document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian Glijin, apărător oferit din oficiu, structurile de la Tiraspol refuză să ofere oarecare acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret.

„Între timp, rudele lui Adrian au expediat în adresa structurilor de facto de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: asigurarea dreptului la întrevedere cu Adrian în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente”, precizează Promo-LEX.

În acest context, Asociația a solicitat autorităților constituționale de la Chișinău să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian Glinijin, și, în final, să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol.

Vezi și: La cinci zile de la sechestrarea celor patru moldoveni de forțele de securitate de la Tiraspol, soarta a doi dintre ei rămâne necunoscută

Patru moldoveni au fost sechestrați în perioada 7-8 octombrie de către așa-zisele forțe de securitate de la Tiraspol. Procuratura Generală a inițiat un dosar pentru faptul răpirii unor persoane și uzurparea de calități oficiale. Cauza penală este investigată de Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În data de 8 octombrie, doi dintre moldoveni răpiți de autoritățile din stânga Nistrului au fost eliberați. Potrivit promo-LEX, Andrei Amarfi și Alexandru Puris, nu au fost torturați de către autoritățile din stânga Nistrului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X