Dumbrăveanu promite activarea mai multor paturi pentru pacienții care au COVID-19: Câte au fost deja pregătite

Autor: , in Social / 12 octombrie, 2020, 14:46

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, anunță luni, 12 octombrie, că 200 de paturi pentru internarea pacienților care au COVID-19 au fost pregătite la Centrul COVID-19, iar alte circa 200 de paturi – pentru triajul pacienților suspectați că ar fi infectați cu noul tip de coronavirus.

Blocul nou a fost evaluat astăzi, iar începând de mâine vor fi activate paturi suplimentare la Centrul Republican de Narcologie și Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile.

„Încercăm să identificăm soluții pentru a face față numărului mare de persoane infectate, care necesită internare, în mun. Chișinău. Cu privire la spitalele raionale, actualmente, situația este stabilă. La necesitate, sunt activate paturi suplimentare sau pacienții sunt redirecționați în instituțiile în care sunt locuri libere”, a scris Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook, îndemnând cetățenii să respecte măsurile de prevenire a infectării cu noul tip de coronavirus.

Săptămâna trecută, după ce Ala Nemerenco a scris că „locuri în spitale nu mai sunt, Centrul COVID-19 confirmă boala și trimite acasă”, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au confirmat că spitalele medicale municipale sunt mai aglomerate decât cele raionale.

Conform ultimelor informații, în Republica Moldova sunt 16.333 de cazuri active de COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X