La cinci zile de la sechestrarea celor patru moldoveni de forțele de securitate de la Tiraspol, soarta a doi dintre ei rămâne necunoscută

Autor: , in Actualitate / Social / 12 octombrie, 2020, 10:48

La cinci zile de la sechestrarea celor patru moldoveni de către forțele de securitate de la Tiraspol, Ministerul Afacerilor Interne afirmă că nu are nicio informație despre doi dintre ei. Consiliera în comunicare a ministrului de Interne, Alina Zbancă, a precizat pentru Cotidianul.md că polițiștii întreprind măsuri pentru a lua legătura cu ei, dar fără niciun rezultat.

Nu doar polițiștii întâmpină dificultăți în acest caz, ci și procurorii. Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian, a declarat pentru Coditianul.md că nu s-a reușit până acum audierea celorlalți doi moldoveni, care au fost eliberați.

Ion Caracuian a declarat că „este destul de problematic” la acest capitol, pentru că Andrei Amarfi și Alexandru Puris se află la domiciliul lor din stânga Nistrului și au interdicția de a părăsi zona, iar dacă o vor încălca, ei vor fi arestați de către forțele de securitate de la Tiraspol.

Între timp, procurorii afirmă că au audiat cinci martori și au persoane asupra cărora planează unele suspiciuni, însă Ion Caracuian a refuzat să ofere mai multe detalii.

În data de 8 octombrie, doi dintre moldoveni răpiți de autoritățile din stânga Nistrului au fost eliberați.

Vezi și: Cazul moldovenilor răpiți de separatiști. Dodon susține că a discutat cu Vadim Krasnoselski: „I-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri”.

Potrivit promo-LEX,  Andrei Amarfi și Alexandru Puris, nu au fost torturați de către autoritățile din stânga Nistrului.

Cei patru moldoveni au fost sechestrați în perioada 7-8 octombrie de către forțele de securitate de la Tiraspol.

Vezi și: MAI confirmă perchezițiile din casa polițistului de la Florești și încă o răpire a unui cetățean din Camenca

Procuratura Generală a inițiat un dosar pentru faptul răpirii unor persoane și uzurparea de calități oficiale. Cauza penală este investigată de Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X