PG: Proprietățile lui Vlad Plahotniuc din România, Franța și Elveția, estimate la peste 160 de milioane de lei, vor fi sechestrate

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 12 octombrie, 2020, 15:06 Etichete: , ,

Procuratura Generală (PG) anunță că proprietățile estimate la peste 160 milioane de lei ce aparțin lui Vlad Plahotniuc urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția. Organul de urmărire penală susține că bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar.

PG precizează că sechestrul pe bunurile de apațin fostului lider PDM a fost posibi după ce „Procuratura a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite”.

Este vorba despre vilele lui Plahotniuc din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția. La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și 4 autoturisme – înregistrate în Republica Moldova.

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți”, anunță PG.

Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Amintim că la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile. Și anume 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane de lei.

Toate proprietățile fostului lider PDM, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate. Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din Franța, Elveția și România pentru a fi puse în executare.

Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X