Președinția dezminte: „Instituția nu a emis niciun decret de acordare a cetățeniei moldovenești cetățeanului român Cristian Rizea”

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 octombrie, 2020, 18:43 Etichete: , ,

Instituția prezidențială a emis un comunicat de presă în care dezminte informațiile apărute în presă privind implicarea lui Igor Dodon în procesul de acordarea a cetățeniei moldvenești deputatului român Cristian Rizea, care s-ar ascunde în țara noastră după ce a fost condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare. 

„Instituția prezidențială nu a emis niciun decret de acordare a cetățeniei moldovenești cetățeanului român Cristian Rizea”, se arată în comunicatul președinției, în care se precizează faptul că șeful statului acordă cetățenie moldovenească prin decret prezidențial doar în condițiile naturalizării sau în interesele republicii.

Mai mult, în comunicat se menționează că nici Artur Gumeniuc, fostul Consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale (secretar al Consiliului Suprem de Securitate), nu a fost antrenat în nicio procedură de acordare a cetățeniei Republicii Moldova cetățeanului român Cristian Rizea.

Potrivit unei investigații a publicației române Gândul.ro, fostul deputat român Cristian Rizea s-ar ascunde în Republica Moldova, unde a primit și cetățeania țării noastre. Mai mult, potrivit jurnaliștilor români,printre cei care l-ar proteja pe Rizea ar fi președintele Igor Dodon.

Acesta a fost condamnat în luna decembrie 2017 la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, după ce a pretins în mod direct de la un om de afaceri suma de 300.000 de euro.

Potrivit sursei, fostul deputat român a demarat demersuri pentru obținerea cetățeniei moldovenești încă din 2018, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România și ar fi obținut-o cu implicarea unor funcționari publici din cabinetul președintelui, la solicitarea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deținea funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X