Prezidențiale 2020: Lista căilor de acces funcționale către secțiile de votare destinate alegătorilor din stânga Nistrului

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 12 octombrie, 2020, 15:52 Etichete: , , ,

În contextul alegerilor prezidențiale ce urmează, Biroul Politici de Reintegrare a prezentat lista punctelor de acces către localitățile de pe malul drept al Nistrului și din raionul Dubăsari destinate cetățenilor cu drept de vot, domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie anul curent, vor fi deschise 42 de secții de votare în 22 de localități de pe malul drept al Nistrului și din raionul Dubăsari, destinate pentru cetățenii cu drept de vot, domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Astfel, alegătorii se vor putea deplasa pentru a vota prin 20 de puncte de acces funcționale:

Oraşul Anenii Noi – R2 Chișinău – Bender / M5;

Comuna Calfa – R2 Chişinău – Bender/ M5;

Satul Gura Bâcului – Podul peste Nistru Bâcioc – Gura Bâcului (M5);

Satul Hârbovăț – L476 R2 drumul de acces;

Satul Varniţa – L475 drumul de acces Varnița – Gura Bâcului;

Oraşul Căuşeni –R26 Bender – Căuşeni / G113 Copanca – Plop-Știubei – Căușeni;

Satul Chircăieşti – Trecerea cu bacul (Tiraspol – Chiţcani – Chircăieşti) / L569 Bender – Chircăiești – R26;

Satul Copanca – Drumul de acces G113 (Bender – Chiţcani – Căușeni) / L581 trecerea cu bacul (Slobozia-Cremenciug-Copanca);

Satul Fîrlădeni – L568 G110 – drumul de acces spre s. Fîrlădeni / L568.1 Bender – Gâsca;

Satul Hagimus – R26 Bender – Căuşeni;

Oraşul Criuleni – M1 podul de peste râul Nistru lângă or. Dubăsari (s. Lunga) / R 5 podul de peste râul Nistru lângă orașul Vadul lui Vodă;

Comuna Cocieri –L423 M4 – Dubăsari – Cocieri – Roghi – М4;

Comuna Coşniţa – R5 M5 – Vadul lui Vodă / M4;

Satul Doroțcaia – L 429  L 363 Hîrtop – Doroțcaia;

Comuna Molovata Nouă –L 428 trecerea cu bacul Molovata – Molovata Nouă / L423 M4 – Dubăsari – Cocieri – Roghi – М4;

Satul Ustia – Barajul Hidrocentralei de la Dubăsari (pietonal);

Satul Sănătăuca – Podul de peste râul Nistru Camenca – Sănătăuca;

Oraşul Rezina – Podul de peste râul Nistru Rîbnița – Rezina;

Oraşul Ştefan Vodă – Podul peste râul Nistru Răscăeți – Hlinaia;

Comuna Răscăieți – Podul peste râul Nistru Răscăeţi –  Hlinaia.

Biroul precizează că pentru a asigura libera circulație a cetățenilor în ziua scrutinului electoral, cu respectarea tuturor cerințelor sanitar-epidemiologice în vigoare, au fost remise demersurile necesare prin canalul de comunicare al reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului și a Comisiei Unificate de Control, precum și a fost solicitată implicarea activă și productivă în acest sens din partea Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Totodată, BPR menționează că împreună cu delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), au verificat situația de pe teren și au comunicat autorităților publice locale lista de drumuri și căi de comunicații ce pot fi utilizate în ziua scrutinului electoral, iar funcționalitatea acestora va fi evaluată la fiecare două săptămâni cu sprijinul Misiunii OSCE în Republica Moldova, cu informarea ulterioară despre eventuale evoluții marcate în acest sens.

Amincim că Andrei Năstase, candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a atacat în instanță decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, motivând că acest număr este exagerat.

Anterior, administrația orașului Rezina, dar și Organizația Teritorială PAS din Ștefan-Vodă s-au declarat împotriva deschiderii mai multor secții de votare pe malul drept al Nistrului, preconizate pentru alegătorii din regiunea transnistreană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X