(VIDEO) Încing hore pe ringul de dans! Cum își petrec timpul liber mai mulți pensionari din capitală

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / Cultură/Media / Materiale Video / Social / 12 octombrie, 2020, 18:36

Nina Beț Socolovscaia a fost profesoară de biologie, dedicându-și 25 de ani din viață pedagogiei, iar de câteva luni, încinge ringul de dans în cadrul unui centru de cultură din capitală.

Cursurile de dans popular oferite de ansamblul „Veselia” sunt gratuite, iar lecțiile se desfășoară de câteva ori pe săptămână.

Autor: Octavian GRAUR   

„Beneficiile sunt foarte mari, prima – ieșim din casă, al doilea – ne mișcăm și asta-i sănătate, al treilea – ne cunoaștem cu mai multe femei. Vă spunem că într-adevăr ne simțim mai ușoare, chiar dacă obosim, este o oboseală cu folos. Ne simțim bine, foarte bine”, spune fosta profesoară.

Galina Ventilă a activat în calitate de casier la Universitatea de Studii Europene din capitală. Și-a dorit o viață activă. Așa a ajuns la primele repetiții de dans popular.

„Acasă te simți într-o singurătate, dar aici cu toții… de acum avem mai mult de o lună de când venim, ne învățăm să dansăm. Noi știm, dar noi știm de a noastre, dar aici cum ne învață e foarte bine”, spune femeia.

Femeia ne-a spus că pe ringul de dans nu are emoții, pentru că anterior a mai evoluat pe scenă în fața unui public. „Eu am mai cântat pe scenă. Am lucrat educatoare în sat la grădiniță, la școală. Cu acestea sunt învățată. De dansat – am dansat „Țiganca””, a adăugat femeia.

Cursurile de dans sunt posibile datorită proiectului „Dance 4 health”. Astfel că, participanții au parte de mai multe activități de dezvoltare personală. „A venit la noi aici un medic care le-a povestit lor cum ei pot să se protejeze și mai avem încă un training. Noi sperăm în cadrul ansamblului „Veselia” să mai formăm încă un grup pentru persoane în etate. Noi am dori ca aceste persoane să continue nu doar în cadrul proiectului dar și pe viitor”, a precizat Cristina Ivanov, administratoarea centrului de cultură populară „Veselia”.

„Dance for health” este un proiect inițiat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, în cadrul căruia participă și ansamblul de muzică și dans popular „Veselia”. La finalul programului de instruire, participanții vor susține un concert.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X