„Cetățenii, sunați să li se spună că Dodon e candidatul cu cele mai mari șanse”. Ex-ministra Justiției a depus o sesizare la CEC și una la IGP (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 13 octombrie, 2020, 22:03

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, susține că în ultimele zile tot mai multe persoane raportează că sunt telefonate de la un oarecare Centru de investigare a opiniei publice, fiind anunțate că Igor Dodon „este cel mai bine cotat” dintre candidații înscriși în cursa electorală. În acest sens, a fost depusă o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) și una la Inspectoratul General al Poliției (IGP), în care se cere ca să fie trași la răspundere cei vinovați.

„În ultimele zile s-au întețit semnalele de la cetățeni privind apelurile telefonice, un așa-numit sondaj, prin care sunt ”informați” că Igor Dodon este candidatul cu șansele cele mai mari de câștig. În acest context sunt câteva întrebări și solicitări, care le-am adresat, în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ la CEC, al Maiei Sandu, către CEC și IGP, în sesizarea depusă astazi”, a anunțat ex-ministra Justiției în Guvernul Sandu, Olesea Stamate.

Vezi și: „În 4 ani, nu am văzut nimic îndeplinit”. Dodon, rugat de o alegătoare să se retragă din campanie electorală. Răspunsul candidatului: Probabil o să câștig (VIDEO)

Solicitările anunțate de fosta ministră a Justiției:

1. Identificarea persoanelor ce efectuează zilnic apeluri telefonice prezentându-se drept reprezentanți ai Centrului de investigare a opiniei publice, conform datelor expuse în materialul jurnalistic al reporterilor Ziarului de Gardă;
2. Stabilirea sursei de finanțare a activității persoanelor ce efectuează astfel de apeluri telefonice;
3. Verificarea reflectării cheltuielilor pentru astfel de acțiuni de agitație electorală camuflate sub forma unor „chestionări publice”;
4. Tragerea la răspundere a persoanelor vinovate cu informarea în scris despre măsurile întreprinse.


Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit în ședința de vineri, 9 octombrie, tirajul buletinelor de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie pentru secțiile de votare din străinătate. Acesta reprezintă un număr total de 556.000 de exemplare, dintre care în limba română – 467.600 şi 88.400 – în limba rusă.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, în afara Republicii Moldova au fost constituite 139 secții de votare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Era si de asteptat ! Un pervers moral, tentat permanent sa tradeze, sa minta si sa manipuleze sa se comporte onest. Ajutat de „prietenii”de la EST- va utiliza toate metodele posibile de fraudare a alegerilor. In caz contrar va fi nevoit sa-i faca companie lui Ianukovici ( ori Kaddafi).

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X