Deputat PAS: Anunțul despre sechestrul averii lui Plahotniuc „este un fake-news din campania electorală a lui Dodon”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 13 octombrie, 2020, 17:49 Etichete: , ,

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, susține că sechestrarea proprietăților de peste hotare ale fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, ar fi imposibilă, întrucât acțiunea este pasibilă de contestare și necesită o serie de proceduri judiciare internaționale. Mai mult, deputatul afirmă că știrea nu ar fi decât un „element” din campania lui Igor Dodon. 

„Cu mare tam-tam s-a anunțat ieri despre sechestrarea proprietăților lui Plahotniuc peste hotare. Numai că nu s-a menționat că sechestrele au fost aplicate doar de Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, decizia dată fiind pasibilă de contestare (și nu doar de Plahotniuc, ci și de terți, adică de „proprietarii” în acte). De asemenea, nimeni nu a spus că, pentru aplicarea sechestrului, mai trebuie să se parcurgă o serie de proceduri internaționale prin intermediul comisiilor rogatorii adresate în aceste state”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Potrivit deputatului, „dacă materialul probatoriu pe care-l au procurorii va fi tot atât de „serios” și „calitativ” ca și cel care a stat la baza anunțării în căutare internațională a lui Plahotniuc”, autoritățile internaționale ar putea refuza aplicarea sechestrului. 

„Comunicate de acest gen se fac de obicei după ce se aplică efectiv sechestrul asupra bunurilor, or, în caz contrar, îl ajuți pe criminal să-și ascundă bunurile infracționale prin, de exemplu, vânzarea acestor bunuri”, a mai adăugat deputatul, menționând că știrea despre arestarea averii lui Plahotniuc „nu este altceva decât un element din campania electorală a lui Igor Dodon, în care, din păcate, voluntar sau involuntar, a fost implicat chiar Procurorul General al țării”. 

Amintim că luni, 12 octombrie, Procuratura Generală a anunțat că proprietățile estimate la peste 160 milioane de lei ce aparțin lui Vlad Plahotniuc urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția

Este vorba despre vilele din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția. La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și 4 autoturisme din Republica Moldova.

Toate bunurile menționate, potrivit organului de urmărire penală, ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X