(DOC) PAS: În Republica Moldova a „aterizat” pe ascuns o echipă „poli-tehnologi” din Rusia, pentru a-l sprijini pe Igor Dodon în campanie

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 13 octombrie, 2020, 12:04 Etichete: , , , , , ,

În Republica Moldova ar fi sosit o echipă de câteva zeci de consultanți politici din Federația Rusă, care urmează să-l consilieze pe Igor Dodon în campania electorală de la 1 noiembrie, se arată într-o declarație a deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care susțin că au primit informația „din surse sigure”. De cealaltă parte, reprezentanții șefului statului neagă aceste informații. 

„Deputații PAS au primit informații din surse sigure precum că în Republica Moldova a „aterizat” pe ascuns o echipă de câteva zeci de „poli-tehnologi” din Federația Rusă, coordonată direct de Olga Grak, o aliată-cheie a serviciilor secrete rusești”, spun membrii formațiunii politice. 

Persoanele ar fi fost invitate pentru acordarea sprijinului în alegeri candidatului Igor Dodon, iar costurile contractării acestor consultanți nu sunt declarate la Comisia Electorală Centrală, susțin deputații PAS. 

În acest sens, Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS în Parlament, a transmis un demers la Serviciul de Informație și Securitate și Biroul Migrație și Azil, prin care solicită instituțiilor să investigheze modul în care aceste persoane au intrat în Republica Moldova, să afle scopul vizitei, precum și să stabilească modul de finanțare a activității acestora.

„O întrebare ciudată, care nu are nimic comun cu realitatea. Igor Dodon și colegii săi au participat în mai multe campanii electorale. Este o echipă competentă, care nu are nevoie de ajutorul specialiștilor străini. Recomandăm oponenților politici să caute consilieri străini în alte sedii de campanie, a declarat pentru Cotidianul purtătoarea de cuvânt a președintelui Igor Dodon, Ludmila Muntean.

Menționăm că reprezentanții SIS nu au răspuns deocamdată solicitărilor redacției Cotidianul de a confirma sau infirma declarațiile făcute de deputații PAS. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Rezultatul capturarii puterii intr-un stat de catre serviciile secrete. Nu putea merge pe o cale democratica Rusia, atata timp cat este condusa de un kgbist ( ori o gasca). Poate Putin si ar vrea sa fie in rand cu lumea – nu poate, cum nu poate plopul rodi prasade – este programat de a fi perfid, ticalos, tradator, viclean si imoral. Rusia a devenit generator de propagandoni in Georgia, Ucraina, Belorusi – Moldova nu-i exceptie. Europa e penetrata de agentura, in RM este la presedentie, parlament,sis……Daca ei se implica in alegerile din SUA – sa-l instaleze pe un ticalos pervers in Moldova, e o chestie si mai simpla.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X